Blai a Europa

Blasius (Llatí), Biagio (Italià), Blaise (Francès), Blaise (Anglès), Bras (Portuguès), Blasius (Holandès), Blasien (Alemany), Vlaho (Croata), Blazej (Polac), Blasiu (Rumanès), Vlas (Suec), Balázs (Hongarès), Blas (Espanyol), Blai (Català).

dimecres, 8 de setembre del 2010

Església parroquial de Sant Jaume a Barcelona. Capella de Sant Blai.

Façana de l'esglesia al carrer Ferran

L'església de Sant Jaume està ubicada en un dels principals carrers del barri gòtic de Barcelona, el carrer Ferran; Malgrat això, la façana de l'església, neogòtica, gairebé passa desapercebuda pels vianants i molts turistes que diàriament hi passejen pel davant. L'interior de l'església és bastant sobri i correspon a una construcció del segle XIX. L'altar major és gòtic i l'any 1970 fou traslladat de la catedral a aquesta església.

En els laterals de la nau central hi ha diferents capelles, dedicades a un bon nom nombre d'advocacions per cert; Doncs bé, una de les capelles situades a la part de l'evangeli correspon a Sant Blai, compartida això si, amb una interessant figura de la Mare de Déu del Remei.

La devoció a Sant Blai en aquesta parròquia ve de molt antic i hauriem de remontar-nos més de dos-cents anys endarrere quan l’església encara formaba part del convent dels Pares Trinitaris calçats.



Nau central de l'església.


Imatge general de la capella.


Imatge de Sant Blai.